Content marketing

Neem contact met ons op
Content Manager Stage

Tijden veranderen en dat uit zich ook in ons oriëntatie- en koopgedrag. Waar we ons vroeger oriënteerden op papier en voor aankopen op pad moesten, gebeurt dat nu allemaal grotendeels online. Dat betekent dat je online zichtbaar moet zijn met een website of webshop. Ook als je (daarnaast) fysieke verkooppunten hebt.

Maar hoe zorg je ervoor dat je online gevonden wordt? Door continue aanpassingen in algoritmes, is er geen vaste formule voor de vindbaarheid van je website. Dat vraagt om creatieve marketeers die met hun neus bovenop de meest recente online ontwikkelingen zitten. En dan niet voor traditionele marketingcampagnes, maar voor het maken van pakkende online content: content marketing dus.

De content marketeers van Red Banana doen dit al jaren voor tientallen tevreden klanten. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie!

“Sinds het begin van 2016 werken we samen met Red Banana op het gebied van social media & content marketing. Na de brainstorm over de invulling van de strategie, doelgroepen en doelstellingen zijn we nu ruim een half jaar onderweg. Ze ondersteunen ons op strategisch en operationeel vlak en we zijn blij met de resultaten. Het team is enthousiast, creatief, flexibel en pro-actief. Een goede basis voor een langdurige samenwerking…”

Sabine Mom
Marketing & Communicatie Manager Garmin Nederland BV

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Vul hieronder het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Red Banana verzorgt Content Marketing voor de volgende bedrijven


Wat is content marketing?

Content marketing is al jaren met een flinke opmars bezig, maar de definitie is niet bij iedereen bekend. Dat content marketing booming is, bewijst het bestaan van het Content Marketing Institute wel. Dit instituut definieert al jaren wat content marketing is op basis van de nieuwste inzichten. Wij hebben hun definitie vertaalt naar begrijpelijke taal en zijn daarmee zelf tot de volgende omschrijving van content marketing gekomen:

“Content marketing is een vorm van marketing waarbij het bieden van relevante content aan de doelgroep centraal staat. Content is het Engelse woord voor inhoud: inhoud kun je delen door middel van tekst, foto’s, video’s, et cetera. Content marketeers houden zich bezig met het delen van informatie in de vorm van met name tekst en beeld. Het doel van deze content is om de online vindbaarheid van jouw product of dienst te verbeteren. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het behalen van conversies: een actie die een anonieme websitebezoeker omzet tot een lead of klant.”

Waarom content marketing?

Je hebt een geweldige nieuwe website of webshop laten maken door ons design en development team. Op technisch en gebruiksvriendelijk vlak voldoet de website dus aan alle eisen. Hoe zit het echter met de inhoud?

Twijfel jij nog over hoe je jouw boodschap bij je doelgroep moet overbrengen? De content managers van Red Banana helpen je graag. Wij creëren dagelijks waardevolle content in de vorm van effectieve teksten en inspirerende beelden. Content waar jouw doelgroep écht op zit te wachten en die ze raakt. Alleen zo onderscheid jij je op een positieve manier van de concurrentie.

Bovendien zijn onze content marketeers nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van je nieuwe website of webshop. Hierdoor kennen we jouw business door en door. Dit zorgt ervoor dat wij met een half woord al tot knallende content komen.

Onze drijfveer? Simpel: wij zijn pas content als jij het bent!

Content marketing bureau

De ontwikkelingen op het gebied van content marketing gaan razendsnel, zeker online. Een update van Google of Facebook kan er al voor zorgen dat je jouw content marketingstrategie moet herzien. Het is daarom niet meer dan logisch dat de meeste bedrijven een gespecialiseerd content marketing bureau in de arm nemen. Red Banana is zo’n bureau. Ons team van zeer ervaren content managers is gespecialiseerd in drie pijlers van content marketing: SEO, bloggen en social media. We leggen je graag uit wat dat precies inhoudt.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, oftewel: zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. SEO is dus het optimaliseren van je website voor mensen die zoekmachines gebruiken. Dit doe je enerzijds op technische wijze door je website continu te verbeteren. Anderzijds doe je dat met content, onder andere door het schrijven van SEO-teksten. Het doel van SEO is om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines (Google) te komen.

Wist je dat wij voor Verfwebwinkel al meer dan 75 SEO-teksten hebben geschreven? Lees hier meer over wat Red Banana voor jou kan betekenen op het gebied van SEO.

Wat is bloggen?

Veel mensen moeten bij blogs nog denken aan de traditionele weblogs uit het begin van het internettijdperk. Dit waren een soort online dagboeken. Tegenwoordig is een blog een plek om online artikelen te delen.

Onze content marketeers bloggen dagelijks als ghostwriter voor zowel B2C als B2B bedrijven over diverse onderwerpen. Zo hebben wij voor Het Hooihuis al meer dan 50 blogs geschreven. Wij onderscheiden ons van gewone tekstschrijvers en copywriters met onze kennis van online marketing, waaronder SEO. Lees hier verder over onze manier van bloggen.

Wat is social media?

Social media is een verzamelnaam voor diverse online platformen die voor iedereen toegankelijk en te gebruiken zijn. Denk aan platformen als Facebook, Instagram en YouTube. Iedere gebruiker kan hier content delen en de interactie aangaan met andere gebruikers. Hoe toegankelijk social media ook zijn, door continue updates, ontwikkelingen en aanpassingen in algoritmes is een succesvolle inzet van social media voor je bedrijf nog niet zo makkelijk.

Je kunt jouw social media activiteiten echter met een gerust hart uitbesteden aan de content managers van Red Banana. Wij houden de ontwikkelingen op het gebied van social media nauwlettend in de gaten. Bovendien hebben wij jarenlange ervaring met onder andere het onderhouden van het Facebook- en Instagramaccount van Garmin Nederland. Lees hier meer over wat onze content marketeers voor jou kunnen doen op het gebied van social media.

Het verschil tussen een copywriter en content manager

Onze content marketeers zijn niet zomaar tekstschrijver of copywriter. Wij beschikken tevens over de technische kennis die nodig is om van online content een succes te maken. Door alle online ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en regelmatig cursussen te volgen, is onze kennis altijd up-to-date. Dat is het verschil tussen een gewone copywriter en een content manager van Red Banana. Wij weten welke content jouw doelgroep bereikt. Zo weten we welke Facebookposts uitnodigen tot clicks en welke Instagramposts zorgen voor de hoogste engagement. Oftewel: je kunt je content zonder zorgen laten managen door onze content managers.

Content marketing in Roosendaal

Red Banana vind je midden in het centrum van het Brabantse Roosendaal. Ingeklemd tussen de A58 en de A17 is ons online marketingbureau perfect bereikbaar met de auto. Ook vanaf het station van Roosendaal ben je zo bij ons op kantoor. Dus of jouw organisatie nu gevestigd is in Rotterdam, Breda, Eindhoven of Vlissingen: wij ondersteunen je graag in je content marketingactiviteiten.

Door onze gunstige ligging in het zuiden van Nederland, weten ook Belgische klanten ons internetbureau te vinden. Dus werk jij in Antwerpen, Gent of Leuven en ben je op zoek naar waardevolle content? Neem dan eens contact op met een van onze content managers voor meer informatie.

Vragen? Bel ons! 0165 32 78 08

Bel mij terug!

Vul uw telefoonnummer hieronder in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!